Planera begravning i Stockholm

Din begravningsbyrå i Stockholm

När en anhörig avlider förändras livet radikalt. Det är många frågor som dyker upp och det kan vara svårt att hantera och veta hur man ska gå vidare. Stockholms Begravningstjänst kan hjälpa er med allt det praktiska runt en begravning. Vi kan hjälpa er med hela eller delar av begravningen. En del känner att man vill göra mycket själva. Det är era önskemål som styr vårt arbete och för er trygghet erbjuder vi alltid fasta priser på våra tjänster för att det skall vara tydligt för dig som beställare.

Vad händer nu?

Enligt svensk lag måste den avlidne kremeras eller jordfästas (jordbegravning) inom 30 dagar från dödsfallet. Det är däremot möjligt att ha en kremationsbegravning vid ett senare tillfälle, förutsatt att kremeringen skett inom 30 dagar från dödsfallet. Då säger lagen att man har ett år på sig att boka in en begravning och den efterföljande gravsättningen. På grund av detta är det en god idé att så snart som möjligt börja planera begravningen och dess utformning. Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor. Vi erbjuder alltid kostnadsfri rådgivning.

Kontakt med begravningsbyrån

Många funderar över hur kontakten med begravningsbyrån går till och vad som händer därefter. Vi på Stockholms Begravningstjänst strävar alltid efter att det är era önskemål och villkor som styr vårt uppdrag som rådgivare. Vissa känner att man vill gå igenom det praktiska genom att träffas vid ett personligt möte på något av våra lokala kontor eller i er egen hemmiljö. En del väljer också att boka allting direkt över telefon eller via mail. Det finns inget rätt eller fel och vi har stor erfarenhet av olika lösningar.

Planering och kostnader

Prismässigt är det vissa kostnader som i regel alltid uppstår vid en begravning. Exempelvis transporter och servicetjänster som måste utföras. Det finns däremot val som påverkar begravningens slutkostnad. Exempelvis om man vill ha en dödsannons, minnesstunden efter begravningen, musiker som sjunger eller spelar, tryckta programblad vid ceremonin eller blomsterarrangemang av olika utföranden. Efter att vi tillsammans gått igenom era önskemål lämnar vi alltid en skriftlig dokumentation med en preliminär prisuppgift där våra arvoden alltid är fasta, utan dolda kostnader. Då kan ni i lugn och ro gå igenom vad som blev bestämt och se vilka frågor som eventuellt kvarstår. Känner ni att ni skulle vilja ändra någonting går det alltid bra. Vi påbörjar ingenting innan ni godkänt sammanställningen och den preliminära kostnaden.

Begravning | fr. 9 500:-

Bli kontaktad av oss​