Begravning Vasastan

Stockholms Begravningstjänst Vasastan

Hos Stockholms Begravningstjänst Vasastan ordnar ni begravningen på era villkor, när det passar er. Här får ni trygg och personlig rådgivning och stöd igenom hela processen. Vi hjälper er att skapa en vacker och minnesvärd begravning på ett personligt och lättillgängligt sätt. Ring oss eller planera och boka begravningen direkt på vår hemsida. Det finns även möjlighet att boka in ett hembesök där vi i lugn och ro kan gå igenom allt det viktiga kring begravningen.

 

Om ni planerar eller beställer en begravning online av oss på Stockholms Begravningstjänst kontaktas ni inom kort av en av våra begravningsrådgivare. Vi går tillsammans igenom er beställning steg för steg för att säkerställa att ingenting har glömts bort. Hos Stockholms Begravningstjänst är det tryggt att skapa ett personligt och vackert avsked. Kontakta oss redan idag, vi finns här för er.

Varma hälsningar från rådgivarna på Stockholms Begravningstjänst Vasastan.

 

Kyrklig begravning i Vasastan

Till S:t Johannes församling hör Stefanskyrkan, som ligger vackert vid Vanadislunden och rymmer 200 personer.

 

Det finns även andra kyrkor som inte tillhör Svenska kyrkan men som ändå kan användas för begravningar, exempelvis Stockholms Katolska Domkyrka som passar utmärkt för katoliker och Andreaskyrkan som tillhör Svenska Missionskyrkan. Vi på Stockholms Begravningstjänst vill gärna hjälpa dig hitta en kyrka som passar just dina önskemål.

 

Stefanskyrkan

Kyrkan, som färdigställdes 1904, är placerad i nord-sydlig riktning med koret i norr. Kyrkorummet belyses av flacka spetsbågefönster av kalksten. Masverket är i sengotisk stil. Kyrkan vilar på en granitsockel, som till följd av den sluttande terrängen är hög i söder. Fasaderna är klädda med tuktad ljus Närkesandsten. Den södra gaveln pryds av en krucifixframställning i sten, utförd av Carl Eldh. Kyrkorummet uppvisar vita kalkade väggar och omålat trägolv. Takstolskonstruktionen är öppen med skuren dekor i trä. Altarskåpet i form av en triptyk, med målningar av Einar Forseth tillkom vid en ombyggnad 1926.

 

Borgerlig begravning i Vasastan
En borgerlig begravning kan du utforma precis hur du vill. Den kan hållas i ditt hem, vid en vacker trädgård eller på någon annan fin och värdig plats. Det vanligaste är att man använder sig av ett kapell. Av alla begravningar som hålls i Sverige är ca 80 % enligt Svenska kyrkans ordning. Ceremonin hålls i en kyrka och leds av församlingens präst, med hjälp av församlingens organist. Ett traditionellt och minnesvärt sätt att hedra den avlidne.


Begravningsplatser
Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det gäller gravsättning som kan göras på många platser och på flera sätt. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskar en ny grav. Oavsett om gravsättning sker i minneslund eller kistgrav så ordnar vi det. Tillsammans hjälper vi till att förklara de olika alternativen och reda ut alla eventuella frågetecken.