Begravning Södermalm

Stockholms Begravningstjänst Södermalm

Varmt välkommen till Stockholms Begravningstjänst Södermalm. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi tre sätt att planera begravningen på; träffas i ett personligt möte, pratas vid på telefon eller att ni gör era val direkt på vår hemsida för att sedan bli uppringd av en av våra rådgivare.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Stockholms Begravningstjänst Södermalm.

Kyrklig begravning på Södermalm

Den mest kända kyrkan på Södermalm tillhör församlingen Katarina och det är naturligtvis den magnifika Katarinakyrkan. Den vackra kyrkan är belägen på norra delen av Södermalm, en kort promenad från Slussen. Församlingen har även hand om Allhelgonakyrkan i Helgaparken, på den södra delen av Södermalm. 

Det finns även andra kyrkor som inte tillhör Svenska kyrkan men som ändå kan användas för begravningar, exempelvis Stockholms Katolska Domkyrka som passar utmärkt för katoliker och Andreaskyrkan som tillhör Svenska Missionskyrkan. Vi på Stockholms Begravningstjänst vill gärna hjälpa dig hitta en kyrka som passar just dina önskemål.

Katarinakyrkan

Katarinakyrkan är en träkyrka med en höga och brun fasad. Interiör känns ljus och väldigt intim. Du hittar inte så mycket gulddetaljer här jämfört med en del andra kyrkor, något som passar kyrkans intima känsla väl. Kyrkan har ett fint ljusblått bårtäcke som går att låna. När det kommer till platser har Katarinakyrkan 522 permanenta sittplatser och de kan utöka sittplatserna till 880 med kopplade stolar. Totalt får det vistas 1 500 i lokalen. Vid källaren finns ett café som tillhör kyrkan, perfekt för minnesstunder efter ceremonin. Både Katarinakyrkan och Allhelgonakyrkan har ljudanläggning som kan spela CD-skivor och musik via AUX-kabel.