Begravning Östermalm

Stockholms Begravningstjänst Östermalm

Varmt välkommen till oss på Stockholms Begravningstjänst Östermalm. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Alltid med dina önskemål, tankar och känslor i fokus. Med 30 års erfarenhet och kunskap kan vi hjälpa dig till ett vackert, stämningsfull och minnesvärt avsked.

 

Vi gör det svåra lite lättare. Hos oss kan ni ordna med begravning via telefon, E-post, videokonferens eller ett personligt möte där vi kan besöka er eller ni oss. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Vi sköter allt det administrativa och praktiska runt begravningen och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

 

Varmt välkommen till oss på Stockholms Begravningstjänst Östermalm – begravningsbyrån som underlättar för dig.


Kyrklig begravning på Östermalm

Kristen begravning på Östermalm kan äga rum i Engelbrektskyrkan eller Hjorthagskyrkan.

 

Det finns även andra kyrkor som inte tillhör Svenska kyrkan men som ändå kan användas för begravningar, exempelvis Stockholms Katolska Domkyrka som passar utmärkt för katoliker och Andreaskyrkan som tillhör Svenska Missionskyrkan. Vi på Stockholms Begravningstjänst vill gärna hjälpa dig hitta en kyrka som passar just dina önskemål.

 

Engelbrektskyrkan

Uppfördes i jugendstil i början på 1900-talet. Kända konstnärer ligger bakom kalkmålningarna, stuckrelieferna och kormålningen. Det väldiga valvet står på åtta pelare, med inskrifter av Bergspredikans åtta saligheter. Valvet är 32 meter och därmed högst i hela Skandinavien. Altaret är smyckat med sju runda silversköldar föreställande himmelens skyar. Den stora orgelläktaren rymmer både körer och musiker. Lokalen i sin helhet rymmer cirka 1 400 personer. Mindre ceremonier kan även hållas i det kapell med samstämmig interiör som finns på kyrkans södra sida.

 

Hjorthagskyrkan

Uppfördes också vid förra sekelskiftet, på Jägarbergets högsta del i kvarteret Hjorthagen. Kyrkorummet i den röda tegelbyggnaden är ljust och överskådligt. Dekor- och glasmålningar, utsmyckningen och inredningen samverkar till en enhetlig interiör. Koret pryds av en skulpterad Hubertushjort i förgyllt trä.

 

I Engelbrektskyrkan och Hjorthagskyrkan erbjuds begravningsgudstjänster tisdag-fredag.

 

Borglig begravning på Östermalm

En borglig begravning kan utformas fritt efter anhörigas önskemål och kan förläggas vid en sjö, i en lämplig lokal eller i en trädgård för att nämna några exempel. Ett annat alternativ är Galärvarvskapellet på Djurgården. Här ryms mindre sällskap med sittplatser för 15 personer.

 

Om du inte vill välja en egen officiant för ceremonin kan vi erbjuder vi gärna lämpliga officianter i området.

 

Begravningsplatser på Östermalm

På Östermalm finns Engelbrekts församlings kolumbarium – en vacker gravplats i berget inunder Engelbrektskyrkan. Gravvalvet har marmornischer med guldinskriptioner för placering av gravurnor. En fin viloplats för avlidna.

 

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa dig och din familj att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst.


En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi som begravningsentreprenör arrangera.