Begravning Norrmalm

Stockholms Begravningstjänst Norrmalm

Varmt välkommen till Stockholms Begravningstjänst Norrmalm. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi tre sätt att planera begravningen på; träffas i ett personligt möte, pratas vid på telefon eller att ni gör era val direkt på vår hemsida för att sedan bli uppringd av en av våra rådgivare.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Stockholms Begravningstjänst Norrmalm.

Kyrklig begravning på Norrmalm

Med S:t Johannes kyrka tillfälligt stängd för renoveringar är Stefanskyrkan, som också tillhör S:t Johannes församling, det mest naturliga valet. Stefanskyrkan ligger vackert vid Vanadislunden och rymmer 200 personer.

Det finns även andra kyrkor som inte tillhör Svenska kyrkan men som ändå kan användas för begravningar, exempelvis Stockholms Katolska Domkyrka som passar utmärkt för katoliker och Andreaskyrkan som tillhör Svenska Missionskyrkan. Vi på Stockholms Begravningstjänst vill gärna hjälpa dig hitta en kyrka som passar just dina önskemål.

 

Stefanskyrkan

Kyrkan, som färdigställdes 1904, är placerad i nord-sydlig riktning med koret i norr. Kyrkorummet belyses av flacka spetsbågefönster av kalksten. Masverket är i sengotisk stil. Kyrkan vilar på en granitsockel, som till följd av den sluttande terrängen är hög i söder. Fasaderna är klädda med tuktad ljus Närkesandsten. Den södra gaveln pryds av en krucifixframställning i sten, utförd av Carl Eldh. Kyrkorummet uppvisar vita kalkade väggar och omålat trägolv. Takstolskonstruktionen är öppen med skuren dekor i trä. Altarskåpet i form av en triptyk, med målningar av Einar Forseth tillkom vid en ombyggnad 1926.

 

Borgerlig begravning på Norrmalm
En borgerlig begravning kan du utforma precis hur du vill. Den kan hållas i ditt hem, vid en vacker trädgård eller på någon annan fin och värdig plats. Det vanligaste är att man använder sig av ett kapell. Av alla begravningar som hålls i Sverige är ca 80 % enligt Svenska kyrkans ordning. Ceremonin hålls i en kyrka och leds av församlingens präst, med hjälp av församlingens organist. Ett traditionellt och minnesvärt sätt att hedra den avlidne.


Begravningsplatser

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det gäller gravsättning som kan göras på många platser och på flera sätt. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskar en ny grav. Oavsett om gravsättning sker i minneslund eller kistgrav så ordnar vi det. Tillsammans hjälper vi till att förklara de olika alternativen och reda ut alla eventuella frågetecken.