Begravning Kungsholmen

Stockholms Begravningstjänst Kungsholmen

Välkommen till Stockholms Begravningstjänst Kungsholmen. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Alltid med dina önskemål, tankar och känslor i fokus. Här får ni trygg och personlig rådgivning och stöd igenom hela processen. Vi hjälper er att skapa en vacker och minnesvärd begravning på ett personligt och lättillgängligt sätt. Ring oss eller planera och boka begravningen direkt på vår hemsida.  

 

Om ni planerar och beställer en begravning online av oss på Stockholms Begravningstjänst kontaktas ni inom kort av en av våra begravningsrådgivare. Vi går tillsammans igenom er beställning steg för steg för att säkerställa att ingenting har glömts bort. Hos Stockholms Begravningstjänst är det tryggt att skapa ett personligt och vackert avsked. Kontakta oss redan idag, vi finns här för er. Varmt välkommen till oss på Stockholms Begravningstjänst Kungsholmen – vi är begravningsbyrån som underlättar för dig.


Varma hälsningar från rådgivarna på Stockholms Begravningstjänst Kungsholmen.

 

Kyrklig begravning på Kungsholmen
Kyrklig begravning på Kungsholmen kan äga rum i antingen Kungsholms kyrka eller Sankt Görans kyrka. Kungsholms kyrka som invigdes år 1688 har en varm och rymlig interiör som går i gräddgula och jordiga toner. Ljuset faller in genom ett stort antal karolinska fönster. Vitkalkade väggar och takvalv symmetriskt utsmyckade med bland annat tavlor och reliefer.

Sankt Görans kyrka interiör består av harmoniska linjer och en lugn färgpalett. Såväl dagsljus som belysning från armaturen flödar generöst genom kyrkorummet, och skapar en varm och trösterik atmosfär. Här finns utöver orgeln även en stor flygel för levande musik.

 

Det finns även andra kyrkor som inte tillhör Svenska kyrkan men som ändå kan användas för begravningar, exempelvis Stockholms Katolska Domkyrka som passar utmärkt för katoliker och Andreaskyrkan som tillhör Svenska Missionskyrkan. Vi på Stockholms Begravningstjänst vill gärna hjälpa dig hitta en kyrka som passar just dina önskemål.


Borgerlig begravning på Kungsholmen
En borgerlig begravning är en ceremoni som inte följer någon särskild religiös ordning, och kan utformas helt utan religiösa inslag. Den kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. Närmsta kapell som är tillgängligt för borgerlig begravning kring Kungsholmen ligger vid Norra begravningsplatsen i Solna. Söder om stan finns kapellet vid Skogskyrkogården.

Norra kapellet har ljus symmetrisk interiör. Bårtäcke finns att låna för kistdekoration. Lokalen har 160 sittplatser och är anpassad för personer med funktionsnedsättning. Bårtäcke finns att låna.

Trons kapell vid Skogskyrkogården erbjuder en stillsam atmosfär med avskalad interiör i ljusa färger. Här finns 100 sittplatser, och lokalen är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

Fler sittplatser, 300, finns i Heliga korsets kapell som också det ligger vid Skogskyrkogården.


Begravningsplatser

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det gäller gravsättning som kan göras på många platser och på flera sätt. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskar en ny grav. Oavsett om gravsättning sker i minneslund eller kistgrav så ordnar vi det. Tillsammans hjälper vi till att förklara de olika alternativen och reda ut alla eventuella frågetecken.